Modanın  yükselen yeni trendi oversize giyim.

Moda trendlerinin  baskıcı, katı ve mükemmeliyetçi formu, oversize kalıpların her geçen gün daha fazla tercih edilmesiyle artık  yavaş yavaş geride kalmaya başlıyor. Özellikle 90’lar da   popüler olan oversize  modası, son yıllarda diğer trendlerin önüne geçmeyi başardı.. hatta  oversize, kadınların tercihleri arasında ilk sıralarda yer alıyor. .

Peki nedir bu oversize ?  Oversize ile daha önce bir  çok kez karşılaşmış, hatta oversize kadın giyim modasının rüzgarına dahi kapılmış olabilirsin. Yine de tanımlamakta fayda var. Oversize kelimesi, “büyük boy, büyük beden giysi” anlamına geliyor.Buradaki büyük bedenden kasıt XXL ve üstü kıyafetler demek değildir. Kendi bedenimizde olup kalıbının bol ve rahat olmasıdır.Bedenimize göre aldığımızda bile üzerimize giydiğimizde  bol durduğunu göreceksiniz.
Oversize giysiler rahatlığı yansıtan giyim modelleridir. İster ofiste çalışırken ister özel buluşmalar da olsun her alana uyumlu kıyafetlerdir. Genelde çalışırken rahat olmayı tercih ederiz. Oversize ,  işte  veya evde çalışırken eşofmanlar ile rahatlığı yaşamayı tercih edenlerin stilidir. Aynı zamanda buluşmalarda şık olmayı isteyenler, oversize kıyafet ve elbiselerle kendinize harika bir kombin yaparak beklenenin çok üzerinde bir gösteriş sergileyebilirsiniz.

İşte tüm bu sebeplerden dolayı,  oversize şimdiye kadar süregelen kafalardaki şık diye tanımladığımız üzerimize oturan etekler ,elbiseler, dar vücudu saran pantolonlar ,topuklu ayakkabılar vb… kalıpları yıkmıştır. Çünkü oversize bize hem rahatlığı hemde şıklığı aynı anda sunuyor.

Haydi hanımlar rahat bir şıklığa var mısınız .? 

Ümran KAYAN / Atölye İzmir Moda Tasarımcı ve Eğitmen

Leave a Reply