Yurt Dışında Neden Moda Eğitimi Almalıyım?

YURTDIŞINDA MODA EĞİTİMİ ALMANIN GETİRİLERİ  

Yurtdışında öğrenim görmeyi düşünen gençler için moda her zaman ışıltılı dünyasından dolayı tercih sebebi olmuştur. Günümüzde de popülerliğini kaybetmeden bugüne kadar gelmiştir. Bugün özellikle Amerika ve İngiltere’deki çok sayıda üniversite ve moda okulu, tasarım alanında dünyanın en iyileri arasında yer alırken öğrencilere sundukları kariyer fırsatları ile göz doldurmaktadırlar. Yurtdışı moda eğitimi denildiğinde aklımıza ilk olarak moda haftaları ile ünlü New York, Londra, Paris ve Milano gelir. Bu şehirlerdeki tasarım okulları ise dünya çapında yüksek kaliteli eğitimleri ile dikkat çekerler.

Yurtdışında moda tasarım eğitimi almak sizi uluslararası geçerli bir diploma sahibi yapar. Zira yurtdışında okumak, size aynı zamanda yabancı dilinizin gelişmesini ve uluslararası moda evlerinde çalışma imkanı sunar.. Her yıl yüzlerce mezun veren moda okullarını bitirdikten sonra  tempolu, rekabetçi ve hırslı moda sektöründe kendinize yer bulabilmek ve tutunabilmek için ne kadar donanımlı ve iyi bir eğitim almış olursanız şansınız o kadar çok olur. Kendinizi yetenekleriniz ve yaratıcı tasarımlarınızla  öne çıkarırken diğer yandan da evrensel bir  bakış açısına sahip olmalısınız. Aynı zamanda eğitiminize önem vermeli ve modanın sadece yaratıcı fikirlerden ve tasarımlardan  ibaret olmadığını bilmelisiniz. Modanın bir sanat olduğunu düşünürseniz , sanat ve moda arasındaki ilişkinin tarihini, felsefesini bilmenin size yeni fikirler ararken ne kadar yararlı olacağını göreceksiniz. 

Özellikle yurtdışında tasarım alanında eğitim gören  ve çizim yapabilen gençlerin okurken para kazanma imkanı yüksektir. Gelişen teknoloji  sayesinde eğer bir bilgisayarınız ve internetiniz varsa bunlar  size çok  farklı bakış açıları ve dolayısı ile farklı tasarımlar  yapma ve araştırma  imkanı verir. Çoğu moda tasarım eğitimi alan öğrenci, bir yandan  çizim yeteneklerini geliştirirken bir yandan da  sosyal medya kanallarını kullanarak çalışmalarını satarak hem para kazanıyorlar hem de kendilerini tanıtıp geliştiriyorlar.Böylece okurken kendilerini geliştirip hayata hazırlıyorlar. 

 

Yazan: Ümran KAYAN / Moda Tasarımcı / Atölye İzmir Moda Eğitmeni

 

 

 

Leave a Reply