Giysilerimiz bizim  sessiz sözcüklerimizdir. .Bize de  Kişiliğimizle  ilgili birçok hikaye anlatırlar. Biz hiç bir şey demesek bile  onlar aslında  konuşurlar. Ama bazen kıyafetlerimizin sesini biraz daha yükseltmek isteriz. Günlük Modumuz  kıyafetlerimize yansısın, sessiz durmasın, biraz bağırsın isteriz.  kıyafetlerimizi konuşturan ,bağırtan bir trend olduğunu biliyor muydunuz. Evet yanlış duymadınız bu bahsettiğimiz stili yapabilmemiz için bir trend var. SLOGAN TRENDİ.

Aslında Slogan trendi yeni çıkan bir trend değil , modanın başlamasıyla birlikte varolan çeşitli dalgalanmalardan etkilenip yeniden  şekillenen kalıcı bir akımdır. Bazen kişisel görüşlerimizi bazen de  dini  yada sosyal görüşlerimizi bazen de ufak eğlenceli  esprileri barındırırlar içinde.

Slogan trendini her ne kadar bir çok tasarımcı defilelerinde show amaçlı kullanmış olsada günlük hayatımızda da  her yerde kullanabiliriz. İş hayatımızda ise aksesuarlarımız da  kullanabiliriz. Yazı baskılı tişörtler, gömlekler ya da  ceketler iş ortamında ciddiyetsizlik,olarak algılanabilir. 

Şimdi bu eğlenceli trendi doğru bir şekilde kullanmak için birkaç ipucu verelim.

  • Sloganlı olarak kullanacağımız parçayı tek bir yerde ve parçada kullanın. Baştan Aşağı her yerde yazılı ifadeler kullanırsak gözümüzü çok yorar eğlenceli olmaktan çıkıp aksine sıkıcı bir hal alır. 
  • Genelde bu sloganlar,yabancı dilde olduğu için,anlamlarını bilerek kullanmak çok önemlidir. Çünkü bazen bizi utandıracak yazılar olabilir.
  • Eğer aksesuarlarımız da kullanacaksak sloganı çok büyük karakterlerle değil daha minik ve kibar bir şekilde kullanmalıyız. 

Haydi şimdi kıyafetleri konuşturma sırası sizde  iyi sohbetler ……..

Ümran Kayan.  / Atölye İzmir   –  Moda Tasarımcı Eğitmen

Leave a Reply