Trençkotlar, genellikle sonbahar ve ilkbahar mevsimlerinde giyilen hafif ve kullanışlı ceketlerdir. Bu güzel ceketler  baharın habercisi olarak kabul edilmektedirler. Trençkotların, üst kısmı hafif suya dayanıklı yada  su geçirmez malzemelerden yapılmışlardır.,Boy olarak  uzun bir tasarıma sahiptirler ve genellikle bellerinde bir kemer ya da ayarlanabilir kayış   bulunur.

Trençkotların geçmişi , İngiliz askerlerinin kullanımına dayanmaktadır. Birinci Dünya Savaşı sırasında, askerlerin yağmurdan korunmaları  için kullanılan uzun ve hafif ceketler olarak tasarlamışlardır. Daha sonra, sivil giyimde de  popüler hale geldiler ve günümüzde de farklı tarz ve kumaş  seçeneği ile raflardaki yerlerini almışlardır.

Trençkotlar, özellikle hafif ve rahat bir ceket arayan,rahatına düşkün  kişiler için idealdir. Çok yönlüdürler ve hem resmi hem de günlük giyim için uygun olabilirler. Kumaş seçenekleri arasında pamuk, keten, yün ve sentetik malzemeler bulunur. Renkler arasında klasik olan bej, kahverengi ve siyah gibi nötr tonlar yanı sıra canlı renkler de mevcuttur.

Sonuç olarak, trençkotlar baharın habercisi olarak kabul edilir ve hafif , şık bir seçenek olarak giyim dolabında yer alırlar.

Ümran KAYAN /Atölye İzmir Moda Tasarımcı ve Eğitmen

 

Leave a Reply