Moda tasarım yarışmaları, moda dünyasındaki yeni ve özgün tasarım fikirlerinin keşfedilmesi, tasarım becerilerinin geliştirilmesi ve moda endüstrisindeki başarılı tasarımcıların ortaya çıkması için düzenlenen yarışmalardır.

Bu yarışmalar, genellikle moda okulları, moda dergileri, moda markaları veya moda organizasyonları tarafından düzenlenir. Yarışmalar, genellikle belirli bir konu  veya konsept etrafında tasarım yapma zorunluluğu  gösteririr. Yarışmaların kazananları, ödüller kazanır ve ödüller, para, staj veya iş fırsatları, ücretsiz üyelikler, moda etkinlikleri için davetiyeler veya tanıtım fırsatları gibi çeşitli şekillerde olabilir.

Dünya çapında tanınmış Moda Tasarım yarışmalarından bazıları şunlardır. International Woolmark Prize, LVMH Prize, CFDA Fashion Awards, ITS Fashion, Hyères International Festival of Fashion and Photography ve Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul’ da gerçekleştirilen Genç Tasarımcı Yarışması gibi.

Bu yarışmalara katılmak, tasarımcıların yeteneklerini ve fikirlerini sergileme, moda sektöründe  tanınmışlık kazanmayı ve kariyerlerini geliştirme fırsatı sağlar.

Atölye İzmir Moda eğitimlerine katılarak Moda tasarıcısı eğitmenlerle usta-çırak ilişkisiyle çalışarak Moda yarışmalarına hazırlanabilirsiniz. Yarışmalara hazırlanmak için buradan kayıt olun.


Ümran KAYAN /Atölye İzmir Moda Tasarımcı ve Eğitmen

Atölye İzmir / Moda Eğitimleri / 05418508137



Leave a Reply