Drapaj tekniği, kumaşın bir bölümünün diğer bölümlerine doğru katlanması veya bükülmesi ile oluşturulan bir tasarım tekniğidir. Bu tekniği kullanarak, kumaşta birçok farklı şekil ve form oluşturabilirsiniz.Ve bu sayede farklı tasarımlar elde edebilirsiniz.

Moda tasarımında, drapaj tekniği sıklıkla kullanılan bir tekniktir. Özellikle, elbiseler, bluzlar ve etekler gibi giyim ürünlerinde sıklıkla kullanılır. Bu teknikle, kumaşın şekli ve doku özellikleri göz önünde bulundurularak, farklı stiller ve görünümler yaratılabilir.

Drapaj tekniğinde , kumaşın doğal akışı  kullanılır ve bu sayede daha organik ve doğal bir görünüm sağlar. Ayrıca, kumaşın vücuda daha iyi oturmasını ve daha ince bir form  oluşturmasını sağlar. Ve dolayısıyla  daha  zayıf gösterir.

Bu teknik, özellikle tasarımcıların kişiselleştirilmiş elbiseler tasarlaması için oldukça önemli bir seçimdir. Kumaşın katlanması ve bükülmesiyle oluşan drapajlar, kişinin vücut tipini ve özelliklerini dikkate alarak özel olarak tasarlanabilir ve kişiye özel bir görünüm oluşturabilir.

Sizde drapaj tekniğini kullanarak harika tasarımlar yapmak istiyorsanız Atölye İzmire Bekliyoruz . Alanında uzman eğitmenlerimizle beraber bu eğitimi öğrenebilirsiniz.

 

 

 


Ümran KAYAN /Atölye İzmir Moda Tasarımcı ve Eğitmen

Atölye İzmir / Moda Eğitimleri / 05418508137



Leave a Reply