Kumaşa göre dikim teknikleri oldukça önemlidir çünkü her tür kumaşın kendine has özellikleri vardır ve bu özellikler dikim işlemini etkileyebilir. Bu nedenle, kumaşın cinsi, dokusu, kalınlığı ve elastikiyeti gibi durumlara en  göre uygun dikim tekniklerinin seçilmesi gerekmektedir.

Örnek verecek olursak, ince ve esnek  bir kumaşta kullanılacak olan bir dikim tekniği ile kalın ve sert bir kumaşta kullanılacak olan bir dikim tekniği farklı olabilir. Aynı şekilde, farklı kumaş türleri de farklı dikiş tekniklerini gerektirebilir. Örneğin, ipek gibi kaygan bir kumaşın dikiminde kullanılan teknik ile  pamuklu bir kumaşın dikiminde kullanılan teknikler birbirinden  farklıdır. 

Ayrıca, kumaşa uygun doğru dikim tekniği kullanılmadığı durumda, kumaşın yıpranması, şeklinin bozulması veya dikişlerin atması  gibi sorunlar ortaya çıkabilir. Bu nedenle, doğru dikim tekniklerinin kullanılması, hem kumaşın özelliklerini korumak hem de dikilen ürünün kalitesini artırmak açısından son derece önemlidir.

Sonuç olarak, her kumaş türüne uygun olan dikim tekniklerinin bilinmesi ve doğru şekilde kullanılması, başarılı bir dikim işlemi için gerekli hatta hayati önem taşımaktadır. Bu sayedede dikilen ürünün kalitesi arttırılabilinir. 

Sizlerde Atölye İzmire gelerek Alanında uzman eğitmenlerimizden ders alarak istediğiniz kumaşa tasarım yapıp ister sevdiklerinize isterseniz kendinize dikebilirsiniz. 


Ümran KAYAN /Atölye İzmir Moda Tasarımcı ve Eğitmen

Atölye İzmir / Moda Eğitimleri / 05418508137

 

Leave a Reply