Giyimde kalıp çıkarma teknikleri, kıyafetlerinizi daha iyi görünmesi ve daha rahat hissetmeniz için düzeltme yapabileceğiniz yöntemlerdir. İşte size bazı öneriler:

Giysilerinizi doğru beden seçerek satın alın: Giysilerinizi satın alırken bedeninizi ölçün ve doğru bedene karar verin. Bu, giysilerinizin üzerinizde rahat ve uygun şekilde durmasına yardımcı olacaktır.

Giysilerinizi ütüleyin: Ütüleme, kıyafetlerinizin düzgün ve pürüzsüz görünmesine yardımcı olur. Kıyafetlerinizi ütülerken, etiketlerinde belirtilen sıcaklık ayarını kullanın ve kumaş türüne göre ütüleyin.

Giysilerinizi astarlayın: Bazı kıyafetlerin astarları yoktur veya astarları yeterince kalın değildir. Bu durumda, kıyafetinizi astarlamak daha iyi bir görünüm sağlayacaktır.

Giysilerinizdeki çıkıntıları kesin: Kıyafetlerinizdeki çıkıntıları kesmek, giysilerinizi daha düzgün ve sade görünmesini sağlayacaktır. Bu, özellikle pantolonlarınızda ve ceketlerinizdeki omuz dikişlerinde geçerlidir.

Giysilerinizi daraltın: Kıyafetlerinizin belirli bölgelerinde fazlalık varsa, bunları daraltabilirsiniz. Bunun için bir terziye gitmeniz gerekebilir.

Giysilerinizin askılarını kullanın: Giysilerinizin askılarını kullanarak kıyafetlerinizi daha iyi şekillendirebilirsiniz. Özellikle ceketler ve elbiseler için kaliteli askılar kullanarak kıyafetlerinizin şeklini koruyabilirsiniz.

Giysilerinizi makyaj bandı ile düzeltin: Eğer bir elbise veya bluzunuzda omuz askılarının düşük durmasından rahatsızsanız, makyaj bandı yardımıyla omuz askılarınızı daha yükseğe taşıyabilirsiniz.

Sizde Atölye İzmirde alanında uzman eğitmenlerimizden eğitim alarak kalıp çıkarma teknilerini öğrenebilirsiniz.

 


Ümran KAYAN /Atölye İzmir Moda Tasarımcı ve Eğitmen

Atölye İzmir / Moda Eğitimleri / 05418508137

 

Leave a Reply