İç mimarlıkta el çizim yeteneği / el becerisi önemli mi ? 

 

Yetenek sınavı ile bölüme öğrenci kabul eden üniversitelerden birisinde yetenek sınavına girecekseniz evet el çizim yeteneğiniz önemli.

 

Fakat lise sonrası girdiğiniz sınav sonuçları ile yerleştiğiniz üniversitelerde bu gibi en başta ciddi bir el yeteneği gerekmediğinden pek önemli değil çünkü var olan el becerinizi zaman içerisinde geliştirebileceksiniz. El çizimi ile yapılan teknik çizimler , sketchler , maketlere zamanla eliniz alışacaktır. ”Benim hiç ama hiç el çizim yeteneğim yok çöp adamı zor çiziyorum.” diye düşünüyorsanız da endişelenmenize gerek yok çünkü daha önceden hiç bir çizim tecrübe olmadan iç mimarlık bölümünü okumaya başlayıp ve zamanla üstüne giderek , çalışarak gereken çizim yeteneğini kazanıyorsunuz.

Çizim yeteneğinizi geliştirmek için kurslara gidebilir veya kendinize sketch defteri alıp bardak , koltuk , sandalye gibi gördüğünüz objeleri basit bir şekilde çizmeye başlayarak kendinizi geliştirebilirsiniz. El çizimi  tasarım sürecinin olmazsa olmaz yapı taşlarından birisidir ve farklı bakış açılarıyla hayal gücünüzü kullanmanızı sağlayarak sizi geliştirir.

 

Sizde Atölye İzmire gelerek alanında uzman eğitmenlerimizden karakalem eğitimi alıp harika tasarımlar yapabilirsiniz.

 

Hatice ÇAKIR /Atölye İzmir / Görsel Sanatlar ve Moda Tasarım Eğitmeni

Leave a Reply