İTÜ  MODA TASARIMI BÖLÜMÜ 

YETENEK SINAVINA YÖNELİK PORTFOLYO NASIL HAZIRLANMALI?

Portfolyo hazırlamaya başlamadan önce, eğitime başlayan öğrenciye, Moda Tasarımında, içeriğe yönelik, kavramsal ve teknik bilgilerin, doğru ve etkili bir şekilde aktarımı sağlanır. 

Moda Tasarıma yönelik bilgilerin aktarımından sonra, ikinci adım; Portfolyo hazırlarken, ihtiyacımız olacak olan genel bilgilerin öğretilmesi bölümü uygulamalı olarak işlenir.

Ardından,

1.Portfolyo için hazırlanacak koleksiyonun temel prensiplerinin öğretilmesi,

2.Koleksiyona uygun renk, kumaş ve malzeme seçip, kullanılması,

3.Koleksiyon için bir konsept belirlenmesi,

4.Esin kaynağı olan görsellerin seçilmesi,

5.Koleksiyon için moodboard (hikaye panosu) hazırlanması,

6.Moda Tasarım çizimlerinde kullanılacak figürlerin çiziminin yapılması, 

7.Hazırlanmış olan koleksiyona uygun giysi tasarımının yapılması, 

8.Yapılmış olan giysilerin, figür üzerine, önce teknik, sonrasında artistik giydirilmesi yapılmaktadır.

Atölye İzmirde düz çizgiden moda Koleksiyonu tasarlamaya ve bu koleksiyondan parçaların kalıp, dikim ve ütüleme gibi süreçlerini detaylarıyla uygulamalı olarak öğrenirsiniz. Böylece İTÜ Moda tasarım bölümü portfolyonuzu adım adım tasarlayarak yetenek sınavına hazırl bir şekilde eğitimi tamamlarsınız.

Atölye izmir’de Moda Portoflyosu hazırlık programına kayıt olmak için buradan ön kayıt formunu doldurun veya 05418508137den bize ulaşın.

İTÜ Moda Tasarım Bölümünde Nasıl Bir Eğitim Alacağım?

Yaratıcılık nedir? Modada, yeni ihtiyaçlara ve değişen eğilimlere uyum sağlayacak çizgiler neler olabilir?

Ülkemizde tekstil ve hazır giyim sektörünün küresel platformda dünya markaları ile rekabet edebilir konumunu sürdürebilmesi için özgün tasarım, kalite, verimlilik, pazarlama ve dağıtım konularında uzmanlaşması gerekir.

İTÜ Moda Tasarımı Programı, dünyanın en iyi üç moda okulu arasında yer alan SUNY- Fashion Institute of Technology (FIT) ile Uluslararası Ortak Lisans Programı (UOLP) olarak yürütülen bir eğitimdir. Bu bölümde moda tasarımcısı adayları, 2. sınıfın bahar ve yaz yarıyıllarını ve 4. sınıfın tümünü Amerika Birleşik Devletleri’nde tamamlar. 

4 yılın sonunda ise öğrencilerimiz hem üniversitemizin hem de SUNY-FIT’nin diplomasıyla mezun olur. 2 diploma ile mezun olan Moda tasarımcısı adayları tüm dünyada Moda Tasarımın gelişmesi için iş olanaklarından faydalanabilir.

Her yıl 30 moda tasarımcısı adayının özel yetenek sınavı ile alındığı İTÜ Moda Tasarım Bölümünde eğitim dili İngilizcedir.

Ders programı içeriğinde;  sanat ve tasarım odaklı derslerin yanı sıra, drapaj, dikiş teknikleri, kalıp hazırlama, koleksiyon maliyetlendirme, bilgisayar destekli çizim programları ve temel tekstil teknolojileri dersleri de yer almakta.

İstanbul Teknik Üniversitesinde Moda Tasarım bölümünde okuyarak profesyoneller arasına katılmayı hayal ediyorsanız sizi Atölye İzmir’de moda tasarım, kalıp ve dikiş konularında eğitim alarak başarılı bir PORTFOLYO hazırlamak için bekliyoruz. 

  • Neslihan Karadağ / Atölye İzmir / Moda Tasarımcı
  • Tel: 05418508137

 

Leave a Reply