Atölye İzmir MEB Belgeli kurslarına nasıl kayıt olabilirim?

Meslek Belgeli Kurslar;

Grafik Tasarım; Basılı Medya ve Hareketli Medya
Moda Tasarım; Stilistlik ve Modelistlik

Atölye İzmir Meslek belgeli eğitimlere kayıt ve kabul şartları;
  • 18-35 yaş arasındaki meslek olarak Grafik ve Moda Tasarım alanlarını düşünen tasarımcı adaylarına yöneliktir.
  • En az lise mezunu TC. ve yabancı uyruklu katılımcılar içindir.
Ön görüşme ve mülakat

05418508137’den randevu alarak kuruma ön görüşme için başvurun. Akademisyen eğitmenlerimizle yapılan mülakat sırasında adayın görsel sanatlarla ilgisi ölçülür ve meslekteki hedefi belirlenir. Kuruma kabulü gerçekleşen tasarımcı adayının kayıt işlemi yapılır.

Atölye İzmir Portfolyo kurslarına nasıl kayıt olabilirim?

Portfolyo Hazırlık Kursları;

Yurt içi ve yurt dışındaki üniversitelere Portfolyo hazırlık programları; Görsel İletişim Tasarımı, Dijital İllüstrasyon, …… 

Atölye İzmir Portfolyo hazırlık kursuna kayıt ve kabul şartları; 
  • 11-25 yaş arasındaki Yurt içi ve yurt dışında sanat ve tasarım Lise ve üniversitelerinde okumayı düşünen tasarımcı adaylarına yöneliktir.
  • En az ilköğretim mezunu TC. ve yabancı uyruklu katılımcılar içindir.
Ön görüşme ve mülakat

05418508137’den randevu alarak kuruma ön görüşme için başvurun. Akademisyen eğitmenlerimizle yapılan mülakat sırasında adayın görsel sanatlarla ilgisi ölçülür ve lise ve üniversite hedefi belirlenir. Yurt dışı danışmanlığı ile birlikte eğitim kurumları belirlenerek eğitim içeriği kişiye özel olarak hazırlanır. Kuruma kabulü gerçekleşen tasarımcı adayının kayıt işlemi yapılır.

Kayıt için gerekli belgeler nelerdir?
  • Türk vatandaşları için;  E-okul veya e-devlet  üzerinden öğrenci veya mezuniyet belgesi, ikametgah, 1 adet vesikalık fotoğraf, nüfus fotokopisi.
  • Yabancı Uyruklular için; Atölye izmir tarafından size bir form verilecektir. MEB’dan denklik belgesi için yapmanız gerekenler tarafınıza bildirilecektir. 1 adet vesikalık fotoğraf, nüfus fotokopisi, pasaport fotokopisi.
Ödemeleri nasıl yapacağım?
Ödeme

Kurs ücreti MEB tarafından yıllık olarak onaylanan ücretler üzerinden peşin veya taksitlendirilerek ödenebilir. Kuruma ait resmi banka hesap numarasına ödeme yapılır.

Yabancı Uyruklu Öğrenci Katılımı

Lise denklik belgesi istenir. İl Milli Eğitim Bakanlığından alınabilir. (Detaylar için bizimle iletişime geçin) Atölye İzmir’e kayıt olan yabancı uyruklu öğrenciler  Türkiye’de 1 yıllık oturum izni alırlar.

Eğitimler ne zaman başlıyor, devam şartları nelerdir?

Lise denklik belgesi istenir. İl Milli Eğitim Bakanlığından alınabilir. (Detaylar için bizimle iletişime geçin) Atölye İzmir’e kayıt olan yabancı uyruklu öğrenciler  Türkiye’de 1 yıllık oturum izni alırlar.

Derslere devam zorunlu mudur?

Evet, eğitime devam zorunluluğu vardır. Kurs süresinin 1/3’ü kadar devamsızlık gösterenlerin kaydı silinir ve belgesi verilmez. Geç kalmayı alışkanlık haline getirenler hakkında, devamsızlık işlemi yapılır. Rapor geçerlidir. Resmi durumlarda izinli sayılırlar.

Eğitimi yarıda bırakanlar belge alabilir mi?

Kurs tamamlanmadan ayrılanlar belge alamazlar.

Eğitimini aldığım bir kursa tekrar katılabilir miyim?

Eğitimi alınan bir kursa tekrar katılma durumu yoktur. İleri seviye eğitimle devam edilir. 

Kurslarda yaş sınırı var mı?

Evet yaş sınırı vardır, Portfolyo hazırlık ve temel sanat eğitimi için 11 yaş itibariyle öğrenci alınır. Meslek belgeli eğitimler için 18-40 yaş arası en az lise mezunu öğrenci kabul edilmektedir. İleri yaşlardaki katılımcılar için bireysel eğitimler sunulmaktadır.

Kurslarınız MEB onaylı mı?

Atölye İzmir Markası MEB onaylı, eğitim ruhsatlı özel öğretim kurumudur. Verilen belgeler Avrupa birliği ülkelerinde ve Türkiye Cumhuriyet’ini tanıyan ülkelerde geçerlidir.

Eğitimde hangi malzemeleri kullanacağım?

Atölye İzmir’de görsel sanatlar ve tasarım alanlarında mesleki eğitimler verilmektedir. Bu alanda eğitim sırasında sanatsal malzemeler kullanılır.

Moda Okulu Malzeme listesine buradan ulaşabilirsiniz.

Grafik Okulu Malzeme listesine buradan ulaşabilirsiniz.

Eğitimde tamamlamak için staj zorunlu mu?

Eğitimin tamamlanması için zorunlu staj yoktur. Staj yapmak isteyenlerin staj yerlerini kendisinin bulması beklenmektedir. Bununla birlikte Atölye İzmir; devamsızlık problemi olmayan ve eğitim sırasında yüksek performans gösteren öğrencilerine staj ve iş olanakları sunabilir.

Atölye İzmir nerede?

Açık Adresimiz; İsmet Kaptan Mah. Hürriyet Bulv. No:8 Niyazi Ersoy İş Merkezi Da.25 Kat:2 Konak İzmir (Çankaya Eski İtfaye ve Hilton Oteli Arasındadır.) 

Haritada gör.

Kurslara ne zaman başvurabilirim?

Atölye İzmir kurslarına dilediğiniz zaman başvurabilirsiniz. Bireysel eğitimler size uygun gün ve zamanlarda planlanabilir. 

Moda Okulu ve Grafik Okulu gibi eğitimlerde Grup eğitimleri (6-9 kişilik sınıflar verilmektedir) Bu eğitimler her yıl Ekim – Mayıs ayları arasında planlanır. 

Erken Kayıt dönemli  ise bir bir önceki yıl Ocak ve Nisan ayları arasındadır. Normal kayıt dönemi ise Nisan – Ağustos ayındadır. Kontenjanlar sınırlı olduğu için önceden kayıt olarak indirimden faydalanabilir ve kontenjana dahil olabilirsiniz. 

Kurslar sonunda sınav yapılıyor mu?

Atölye İzmir MEB Bağlı bir kurum olduğu için eğitime katıldıktan sonra devam zorunluluğunu yerine getiren her tasarımcı adayı MEB sınavına girmeye hak kazanır. Eğitim sonunda eğitim içeriğindeki bilgileri kapsayan test ve uygulamalı resmi bir sınav yapılır. Kurumumuzda gerçekleşen sınava Milli Eğitim Bakanlığı tarafından görevlendirilen sınav komisyonu görev alır. Sınavda 75 ve üzeri alan öğrencilerimiz mezun olurlar. Sertifika, Referans ve Başarı Belgelerini almaya hak kazanırlar. Belgelerini MEB sınavından 3 hafta sonra kurumdan imza karşılığı alabilir.

Kursu bitirdiğimde hangi sertifikaları/belgeleri alacağım?

Sertifika Belgesi : 18 yaş üstü katılımcılar Türkiye Cumhuriyeti devletini tanıyan ülkelerde Mesleki geçerliliğe sahip M.E.B. ………………………. kursu belgesi alırsınız. Belge üzerindeki Barkod uluslararası bir belge niteliği taşır. 

Referans Belgesi: Akademisyen, tasarımcı ve sanat yönetmeni imzalı Türkçe / İngilizce Referans belgesi alırsınız. (Görsel sanatlarda pek çok kurum ve kuruluşta referans belgesi istenir)

Başarı Belgesi: Atölye İzmir®  Başarı Belgesi Türkçe / İngilizce geçerliliği olan bir belge almaya hak kazanırsınız.

Kurslar nerede yapılıyor? Sınıfların fiziki durumu nasıl?

Kurslar Atölye İzmir Eğitim kurumunda düzenlenir. Fiziksel olarak  çizim, tasarım, üretim ve bilgisayarlı tasarıma uygundur.

İmac bilgisayarlarda bilgisayar programlarının son sürümleri ile eğitim verilir. Singer marka dikiş ve overlok makinelerinde moda uygulamaları yapılır. Her öğrenci kendine özel bir bilgisayar ve bir dikiş makinası kullanır.

Atölye İzmir; Yangın, sağlık, iş güvenliği, ilaçlama, elektrik gibi ruhsatlandırma işlemleri yapılmıştır.

Kursların süresi ne kadar?

Atölye İzmir MEB tarafından onaylanan kurs  programlarını uygular; Meslek belgeli eğitimler haftada 2 gün 4 er saat toplam 8 ay sürer. Grup eğitimleri Ekim ve mayıs ayları arasındadır. Bireysel eğitimler ve Portfolyo hazırlık eğitimlerinde süreç hızlandırılabilir veya uzatılabilir. Eğitim planlaması size özel gün ve saatlerde yapılabilir. 

Ön görüşme ve mülakat nasıl yapılıyor?

Görsel sanatlar ve tasarım alanındaki kariyer hedefinize yönelik bir görüşme olan mülakat aşamasına yeteneğinizi; görsel olarak çektiğiniz fotoğraflar, çizimler, el işleri ve tasarımlar vb. detaylarla birlikte analitik, görsel zeka dengeniz ve mesleki açıdan Atölye İzmir’de hangi programın size  uygun olduğu değerlendirilir.

Staj olanağı var mı?

Eğitim içeriğinde staj zorunluluğu yoktur. Özel olarak staj yapmak isteyen öğrenciler; %90 eğitim devamlılığı ve yüksek performans göstererek staj programına katılabilirler. Eğitim süresinde veya sonrasında tekstil, moda evleri vb. firmalara stajyer olarak yönlendirilir.

Burs olanakları nelerdir?

Yurt dışında portfolyo ile öğrenci alan yaz okulu, sertifika programı, lisans ve yüksek lisans eğitimi veren özellikle İtalya, İngiltere, Amerika ve Fransa’daki moda eğitimi veren kurumlarla işbirliği bulunur. Her yıl bahar döneminde bu ülkelerdeki en başarılı okullarından gelen akademisyenler burs alabilecek öğrencileri belirlemek için Atölye İzmir’de portfolyo değerlendirmesi yapar.

Kariyer desteğiniz var mı?

Her yıl haziran ayında yapılan Mezuniyet sınavıyla birlikte, sertifika ve portfolyolarıyla profesyoneller arasına katılan “Atölye İzmir Mezunları” istihdam sürecinde hayalleri ve beklentileriyle uyumlu firmalara yönlendirilir.

Eğitmen özellikleri nelerdir?

Güzel sanatlar ve tasarım fakülteleri alanlarından mezun; Tasarımcı ve akademisyen eğitmenlerle usta – çırak ilişkisiyle çalışarak eğitim alırsınız. Eğitmenler MEB tarafından resmi olarak kuruma atanmıştır.